Nieuw artikel

Voor Skepter heb ik een nieuw artikel geschreven over de vermeende ontsnapping van Adolf Hitler naar Argentinië. Onder de titel Hitler’s grootste verdwijntruc stel ik dat het verhaal over deze ontsnapping er één is van het selectief weergeven van bronnen, het veel te snel trekken van conclusies en een zekere anachronistische blik op de ‘verrichtingen’ van de nazi’s in Zuid Amerika. Daarbij kloppen vaak de tijdlijnen van de ‘onderzoekers’ niet. Voor fictie is het een prachtig gegeven, zoals blijkt uit Ira Levin’s The Boys from Brazil, maar het heeft geen enkel raakvlak met de werkelijkheid. Hitler is dood, en dat is in 1973 alsnog bevestigd door forensisch onderzoek.

Skepter is het kwartaaltijdschrift van Stichting Skepsis.

© 2017 Wilmar Taal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s