Eerste archiefdag

Gat van Wormer 6

Foto: Collectie Spaarnestad. Nationaal Archief, ’s Gravenhage

19 april 2017 markeert de eerste dag archiefonderzoek voor Het Gat van Wormer. Ik ben daarvoor naar het Waterlands Archief in Purmerend geweest, waar ogenschijnlijk vrij weinig lag, maar na enig doorspeuren heb ik een aantal zeer interessante stukken kunnen vinden. Als eerste ben ik heel erg blij het rapport van de Geologische Dienst te hebben gevonden. Dat zal een hoop verduidelijken met betrekking tot wat er aan onderzoek is gedaan naar het Gat van 1975. Helaas zat de rapportage van Grondmechanica er niet in, maar wel een krantenartikel waarin  het rapport wordt toegelicht. Want ook tijdens dit onderzoek loop ik wel eens tegen muren aan.

Wat er in overvloed ligt in Wormer zijn krantenartikelen. Niet alleen uit een privécollectie, maar ook vanuit de Gemeente zelf en vanuit de Rijksvoorlichtingsdienst die een knipseldienst hebben. Wel zo handig, want zij vermelden overal de bron, dus je weet waar het nieuws vandaan komt. Inmiddels kan ik al melden dat het Wormergat geen mysterie meer is. Het hoe en waarom moet je maar lezen als het boek in de winkels ligt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s