10 juli lezing in De Doffer

Op 10 juli aanstaande geef ik een lezing in café De Doffer aan de Runstraat in Amsterdam met als onderwerp Pseudo-history with the Round House Group. De lezing is in het Engels vanwege de interesse van vele expats in Amsterdam. Samengevat komt het erop neer dat de Werkgroep Het Ronde Huis in hun publicatie uit 2012 nogal een pootje lichten met de geschiedschrijving. Dit valt het best te illustreren aan de hand van het veertiende hoofdstuk van hun boek over de heer J.H.W. Eldermans. Tijdens deze lezing zullen wij de levensbeschrijving van de heer Eldermans in het boek van de Werkgroep vergelijken met stukken die zijn gevonden in diverse archieven. Het zal tijdens deze lezing duidelijk worden dat het boek van de Werkgroep Het Ronde Huis de benaming geschiedenis die het in de titel voert, niet verdient.

De lezing start om 20.00 uur en zal tot 22.00 uur duren. Voor meer informatie verwijs ik u naar deze link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s