The Silent Listener in 2018

Door technische probleempjes is de publicatie van ‘The Silent Listener. The Life and Works of J.H.W. Eldermans uitgesteld tot begin 2018. Dat houdt niet in dat er stilgezeten is. Inmiddels is het manuscript bijna klaar voor een nieuw boek over de Richel-Eldermans collectie, namelijk The Gnome Manuscript. Dit is het eerste deel van een drieluik over het kaboutermanuscript van Eldermans. De twee delen die zullen volgen zijn respectievelijk getiteld The Gnome Grimoire en The Gnome Compendium. In deze boeken worden alle bekende kaboutermanuscripten behandeld, dus die uit Boscastle, de verzameling van Jeannet en Martine Richel en de kabouteraantekeningen in het grote manuscript in de Zentralbibliothek in Zürich, Zwitserland.

De E-book publicatie van Wie Nunspeet zegt, zegt Van Vloten. De sage van het Ronde Huis heeft door dezelfde technische problemen ook vertraging opgelopen. Het programma waarmee de E-pub bestanden worden gemaakt, ondersteund geen notenapparaat. Daar moet dus eerst even naar gekeken worden. Het is zelfs goed mogelijk dat het boek geheel herschreven gaat worden, mede door het openbaar worden van archieven die voorheen onder embargo stonden. Het verandert de conclusie overigens niet.

Het artikel over het Gat van Wormer zal hoogst waarschijnlijk in Skepter gepubliceerd worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s