Paperback The Silent Listener in Januari

Zoals het ernaar uitziet zal de paperback versie van The Silent Listener. The Life and Works of J.H.W. Eldermans in januari verschijnen. De hardcover zal dan daarna volgen. De boekpresentatie zal pas in April plaatsvinden in het Britse havenplaatsje Boscastle, in het Museum of Witchcraft and Magic.

Intussen wordt hard verder gewerkt aan het nieuwe kabouterdrieluik: The Gnome ManuscriptThe Gnome Grimoire en The Gnome Compendium. Daarna start het onderzoek voor het boek Hermaphroditus. The Life of Bob Laurentius Richel told through his art. Daar Bob nog niet zo lang geleden is overleden, zijn er nog steeds mensen die hem goed tot zeer goed gekend hebben. Het onderzoek zal dan ook voor een groot deel bestaan uit archiefonderzoek en interviews. De interviews zijn puur de inkleuring van de feiten die bij het archiefonderzoek naar boven komen. Gelukkig heeft Bob ook zeer vele egodocumenten nagelaten, waaruit zijn sprankelende humor en zijn bewondering voor bepaalde mensen in zijn leven boekdelen in spreekt. Hierdoor zal Hermaphroditus een totaal ander boek worden dan The Silent Listener. We vertellen hierin zijn verhaal door middel van wat mensen nog over hem weten, maar ook wat zijn tekeningen en sculpturen over hem te vertellen hebben. Het is een boek waar ik graag mijn tanden in wil zetten, en naar ik hoop de meest definitieve biografie die over Bob’s leven geschreven kan worden. Er mag overigens gelachen worden: Bob had humor, en ook dat wil ik in het boek aan de lezer overbrengen.

Daarna wordt de toekomst ietwat onzekerder. Ik heb twee ideeën. Het eerste idee is om een langjarig project aan te gaan met betrekking tot de werken van Eldermans, anderzijds denk ik erover om een geheel nieuw project aan te pakken. Dat laatste vereist enig vooronderzoek. Maar ik denk dat ik voorlopig nog wel een paar jaar bezig ben met alle onderzoek naar Bob Richel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s