Schrijven is schrappen

Op dit moment wordt The Gnome Grimoire herlezen en gecorrigeerd. Er zit meer werk in dan ik aanvankelijk dacht. Als ik eenmaal aan het schrijven ben, dan gaat dat redelijk ‘on the fly’ en sluipen er soms spel-, grammatica- of zelfs taalfouten in die even hersteld moeten worden. Ook bleek er een stukje herhaling in te zitten wat niet wenselijk is, dus is dat er allemaal uit verwijderd. Bepaalde delen zijn zelfs helemaal uit de tekst verdwenen omdat het simpelweg niets toevoegde. Met een klein beetje doorzettingsvermogen kan de Grimoire eind volgende week naar Troy Books. Daarna begint de herlezing en het corrigeren van The Gnome Compendium. Mocht tussentijds de drukproof voor The Silent Listener arriveren, dan krijgt dat uiteraard voorrang.

Met het uitwerken van de manuscripten beginnen ook al de ideeën te vormen over hoe het eindproduct in de schappen moet komen te liggen. Er is al gesproken over het bundelen van de drie boeken in een box. Dat zou geweldig zijn. Waarschijnlijk komen er paperback en hardcover uitvoeringen van het werk, en misschien nog een fine edition. Die fine-editions zijn voor de echte verzamelaars, en mogen ook wat kosten, daar deze in fijn leer gebonden worden. In de boekenkast staat het prachtig, maar de inhoud is hetzelfde als in de paperback en hardcover.

Het schijnt overigens dat de hardcover en paperback van The Silent Listener enige verschillen zullen kennen: de hardcovers zullen enkele kleurenafbeeldingen op glossy papier krijgen, waar dat in de paperback niet het geval is. Er zal ook een duidelijk prijsverschil tussen de beide edities zitten, maar ik ga ervan uit dat mensen die een mooi boek in de kast willen hebben, toch wel voor de hardcover gaan. Wie alleen de informatie in het boek belangrijk vindt, kan volstaan met de paperback.

Hou de website van Troy Books in de gaten, want één dezer dagen zal de pre-sale van het boek gaan starten…

© 2018  Wilmar Taal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s