Biografie en publiciteit

Geboren in 1969 in Zaandam. Na het primair en voortgezet onderwijs heb ik als laatbloeier besloten om in 1995 toch een universitaire studie op te pakken. De keuze viel op de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit Nederland, alwaar ik mij specialiseerde in geschiedenis, literatuur en filosofie. Daarnaast heb ik de nodige bagage in de Sociale Wetenschappen. In 2004 studeerde ik af op het onderwerp NECRONOMICON van H.P. Lovecraft, met als onderzoeksvraag of het de ideeën van H.P. Lovecraft en zijn navolgers zijn geweest die een persistent geloof in het bestaan van het boek NECRONOMICON hebben veroorzaakt, of dat hier andere motieven aan ten grondslag hebben gelegen.

 


Mijn afstuderen viel in principe samen met een echtscheiding, dus mijn leven kreeg een nogal turbulente wending in 2004, zeker toen ik eind 2004 de liefde van mijn leven ontmoette. In 2007 ben ik voor de tweede maal gehuwd.

 


De wens bestond om een boek te publiceren. Na zeven opzetjes lukte de achtste. In het najaar van 2011 kwam ik op het spoor van het verhaal over het Ronde Huis bij Nunspeet, en hierover publiceerde ik in 2014 mijn bevindingen. Tevens schreef ik enige artikelen voor tijdschriften als G-Geschiedenis, Skepter en Paravisie. Voor de Heemkundige Vereniging Nuwenspete heb ik ook een tweetal artikelen geschreven over plaatselijke folklore.

 

In 2014 werd ik gevraagd door de kleindochter van J.H.W. Eldermans of ik interesse zou hebben om een boek over haar grootvader te schrijven. Na een intensief onderzoek en veel schrijven is daar het boek The Silent Listener. The Life and Works of J.H.W. Eldermans uit voortgekomen. Dit boek zal in het voorjaar van 2018 bij de Engelse uitgeverij Troy Books verschijnen.

Inmiddels heb ik mijn volgende drieluik voltooid: The Gnome ManuscriptThe Gnome Grimoire en The Gnome Compendium. Op het programma staat nu een langdurig onderzoekstraject naar het leven en de werken van Bob Richel, een boek over de werken van J.H.W. Eldermans, daarna ga ik eens kijken welke van mijn ideeën uit te werken zijn in een nieuwe studie.

Ik woon met mijn vrouw, twee dochters en twee waanzinnig verwende katten in Koog aan de Zaan.

WAT SCHREEF DE PERS OVER WILMAR TAAL?

 

 

27-02-18 17_32 Office Lens

De Stentor 23 februari 2018

ONLINE ARTIKELEN

Zandenbos

René van Maarsseveen

Cornflakes

De Stentor 28 juli 2014

RADIO OPTREDENS

Oktober 2014 bij RTV Nunspeet in het programma Vijftig Plus

TELEVISIE OPTREDENS

15 oktober 2015 geïnterviewd voor lokale televisie van RTV Nunspeet ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling Het Ronde Huis in het Noord Veluws Museum.

© 2018 Wilmar Taal